Om oss

Vi som ligger bakom sidan har lång erfarenhet av tandvård. Både som tandläkare, tandsköterskor och som tandhygienister. Vi anser att vi idag, mer än på väldigt länge, har ett behov av att återigen föra in tandvård, mun- och tandhälsa på agendan hos gemene man.

Anledningen till detta är att det finns några oroväckande tendenser i vårt samhälle där en av de största är att många idag har sämre tänder än vad fallet var för några år sedan. Vi har i Sverige fri tandvård fram till dess att vi fyller 23 år. Det systemet ger oss en kickstart i livet gällande mun- och tandhälsa, en solid grund att stå på. Tyvärr tappar många fotfästet i vuxen ålder. Man börjar slarva med skötseln av tänderna, man börjar ignorera kallelser från tandläkaren och man tror att man genom detta sparar pengar.

Att det kostar pengar att besöka en tandläkare är ingen hemlighet och det är ingenting att hymla med att det också kan bli dyrt. Vår erfarenhet säger emellertid att de höga kostnaderna nästan uteslutande hör ihop med det faktum att många missköter sina tänder och ignorerar sina årliga tandläkarbesök. Det är de akuta skadorna som kostar pengar.

En annan bov i dramat är att vi både äter sämre mat och dricker mer drycker med socker i. Det sliter på våra tänder och det ger samtidigt också andra konsekvenser i form av övervikt, diabetes och problem med hjärt- och kärlsjukdomar. Allt hänger ihop och vi vill bidra till att både tandvård, munhälsa och allmänhälsa blir bättre.

Vi ska inte bara fokusera på behandlingar närliggande vårt yrke. Vi vill även vända på stenar kring kost, hälsa, välmående och träning. Hur kan vi må bättre? Hur tar vi bort den onödiga stress som många upplever idag? Vi vill ge tips, råd, fakta och allmänna tankar om allt detta. Välkommen!