Kategorier
Tandvårdstips

Akuttandläkare har samma kompetens som vanlig tandläkare

Funderar ni på vart man vänder sig om det händer något akut med tänderna på en helgdag eller på kvällstid? Liksom det finns akuten för resten av kroppen finns det även akutvård för tänderna.

Tänderna är minst lika viktiga att se över som resten av din kropp. Händer något med dem behöver man direkt söka akutvård för det. Dels för att ge dem bästa chans att lagas, men även eftersom tandsmärta är något av det värsta man kan ha. De flesta som har haft tandvärk vet detta. Man kan inte vänta på sin ordinarie tandläkare. Händer något på kvällen eller helgen kanske de inte öppnar förrän nästa dag eller efter helgen. Då ska de dessutom ha tid, vilket inte är så lätt att få. Hos en akuttandläkare får du en akuttid så snabbt som möjligt. Tandvärk ska man inte behöva gå med.

Hur bokar man?

Idag finns det smidiga sätt att boka på. Många kliniker har en hemsida där man även kan boka online. I annat fall ringer man till dem för att få en akuttid. Detta behöver inte kosta mer än ett vanligt tandläkarbesök. Ska man laga en tand gör de dock en provisorisk lagning som vid senare tillfälle behöver fixas till för att få det ordentligt gjort. I annat fall kan de göra samma sak som de andra, dra ut en tand, lägga bedövning och andra behandlingar som kan tänkas behövas. Ha koll på din närmaste akuttandläkare. Vid skada kan du snabbt komma i kontakt med dem. Läs mer om akuttandläkare på denna sida: akuttandläkarestockholm.net