Kategorier
Tandvårdstips

Viktigt med munhälsa

Att lägga grunden för en god tandhälsa är enklare än vad man tror. Bara något så enkelt som att borsta tänderna morgon och kväll. Detta hjälper tänderna att hålla sig starka och fina länge.

Att det är viktigt att ta hand om sina tänder, det vet de flesta. Men vad kan hända om man inte gör det? Hål i tänderna är nog det första man kommer att tänka på. Det kan definitivt vara illa nog. Särskilt om besvären får fortgå så länge att det blir tandvärk. Den brukar tyvärr ofta komma när det inte alls passar. Så bara det är en anledning att vara noga med tandborsten.

Tandhygienisten informerar

Man gör ett årligt besök hos tandhygienisten för att försäkra sig om att allt ser bra ut. Där kan man även få lära sig mera om munhygien och vad man bör tänka på i sin dagliga munvård. Kanske får man där ta en tablett som genom sin röda färg visar var man inte har borstat ordentligt. Det är en bra metod för att förstå var man inte kommer åt ordentligt. Men tandhygienister gör mer än så.

När plack mineraliseras på tänderna bildas en gul beläggning som kallas tandsten. Detta är något som tandhygienisten kan hjälpa till med att ta bort. Det är vanligt att man får mera tandsten när man blir äldre. Själv kan man använda munskölj i den dagliga vården för att minska tandsten. Så sök reda på en tandhygienist i Solna och boka tid och förbättra tändernas framtidsutsikter på ett enkelt sätt. Läs mer om tandhygienist på denna sajt: tandhygienistsolna.se