Kategorier
Tandvårdstips

Få hjälp hos tandläkaren

De flesta vet att man söker tandvård om man får tandvärk. Men det finns betydligt fler tillfällen då denna yrkesgrupp är värda sin vikt i guld. Det kan exempelvis handla om tandlossning.

Tandlossning som heter parodontit på tandläkarspråk kan ske bland annat vid tandköttsinflammation. När det väl har gått så långt kan man inte borsta bort problemet. Då behöver man en tandläkare som gör ordentligt rent med speciella instrument. För att undvika problemet är munhygienen extra viktig. Att använda både tandborste, tandtråd och tandsticka är viktigt för att få bort alla orenheter. Att göra ett besök hos en tandhygienist en gång om året är en bra start när det gäller att få bra kontroll på sin tandstatus.

Flera sätt att hålla tänderna friska

Förutom att ta hand om tänderna genom rengöring och kontroller finns det flera sätt. En stor faktor när det gäller hål i tänderna är att se över sin kosthållning. Att dra ner på socker och hålla sig borta från småätande är viktigt både för munhälsan och resten av kroppen. Rökning är en annan känd faktor. Det försämrar nämligen immunförsvaret och kan på så sätt skapa problem i munnen.
Något som däremot inte alla vet, men som även det försämrar immunförsvaret, är stress. Så att ta bort onödiga måsten i livet kan i förlängningen ge bättre munstatus och ett vackrare leende. Så borsta tänderna, sluta röka och ta det lugnt. Men glöm inte att boka tid för kontroll hos tandläkaren oavsett om du bor i Stockholm eller någon annanstans. Läs mer om tandläkare och hur du kan få hjälp här: solnadental.se