Kategorier
Tandvårdstips

En bra grund från början

För att må bra behöver du hela tänder. Många vet hur jobbigt det är med tandvärk. För din hälsas och dina tänders skull bör de ses över och de hål som finns lagas. Gör ett besök hos tandläkaren.

Redan från att de första tänderna börjar komma upp får vi lära oss att ta hand om dem. Varenda dag som barn blev tänderna borstade morgon och kväll. Detta är grunden till en bra tandhälsa. Vi lär oss hur vi ska ta hand om dem och borstar bort smuts och matrester.

Tandläkaren börjar se över de små barnens tänder, och kontroller görs för att hålla tänderna så bra som möjligt. Detta fortsätter sedan och årligen blir man kallad till tandläkare. På den årliga tandläkarkontrollen görs det en kontroll av tänderna, både genom att titta på dem men man brukar även göra det med hjälp av röntgen.

Hitta en bra klinik

För att ge det en bra grund bör man redan från början gå till en bra klinik. Man bör välja en klinik där de har kompetens för olika människor, barn med rädsla, vuxna med rädsla. Genom att göra det kan man som barn redan då få en trygg grund hos tandläkaren. Många lider idag av tandläkarskräck och väljer på grund av det att inte gå till tandläkaren alls. Först i nödfall när smärtan blir för mycket vänder de sig dit. Om man lider av tandläkarskräck kan man via internet hitta olika kliniker, sedan kan man ringa eller åka och göra besök hos dem. Här hittar du mer info om hur en tandläkare kan hjälpa dig: https://www.tandläkarebromma.nu