Kategorier
Tandställning

Fixa tänderna skonsamt och diskret

Att justera tänderna behöver inte märkas under tiden. Du kan enkelt göra justeringar som blir effektiva utan att behöva ha synliga skenor eller trådar. Nu finns modern tandreglering.

Tänk bort gamla tiders så kallade ”räls”, det som tidigare var det enda sättet för att justera tänder som var sneda eller på annat sätt behövde regleras. Många var de som avstod på grund av att det innebar ett alltför stort ingrepp. De som ändå fullföljde en “gammaldags” tandreglering upplevde att det var besvärligt och obekvämt, och dessutom omöjligt att dölja.

Den tiden är förbi, och idag kan man diskret och effektivt reglera tänderna med det moderna systemet Invisalign. Metoden används över hela världen och många miljoner har behandlats med Invisalign.

Hur fungerar det?

Grundkonceptet är att man provar ut skenor som byts ut med jämna mellanrum. Skenorna specialtillverkas för just den individuella korrigeringen och anpassas till dig och dina tänder. Skenan används i mella åtta till tio veckor, sedan kommer man på en kontroll och får en ny skena som skonsamt korrigerar tänderna i den riktning man bestämt. Skenorna är enkla att rengöra, man kan ta ut dem när man ska äta, vilket gör att matrester inte behöver fastna i dem.

Skenorna är genomskinliga och märks knappt. När korrigeringen är klar, fixeras den med en så kallad retainer under en tid för att stabiliseras. Även den fixeringen är diskret. Vänta inte längre med att justera dina tänder till ditt drömleende, det kommer inte märkas förrän du är klar och vågar le igen. Läs mer om Invisalign på denna sajt: https://www.invisalignstockholm.net/