Kategorier
Tandvårdstips

När det är bråttom

För det mesta är ett besök hos tandläkare något som du kan planera i god tid och som du kan våndas över i lugn och ro. Någon gång kommer det kanske att bli väldigt bråttom. Vart vänder du dig då?

Besök hos tandläkaren kan se väldigt olika ut men för det mesta handlar det om ren rutin. Du får en kallelse med jämna mellanrum och du dyker upp och blir kontrollerad. Kanske behöver du någon åtgärd, eller inte. Kanske besöker du tandhygienisten. Sedan är det lugnt ett år till.

Sedan så kommer de där tillfällena du inte riktigt vill vara med om. Du har ramlat och slagit ut en tand. Du har bitit av en tand eller en fyllning på favoritkolan. Din tand har plötsligt bestämt sig för att bli inflammerad och värka. Alla som haft tandvärk vet hur ont det gör.

Nyttan av en tillgänglig akuttandläkare

När du har tandvärk på riktigt blir det bråttom. Har man slagit ut en tand är tiden vital för att man kanske ska kunna rädda den. Med andra ord behöver du en akuttandläkare som har tid för dina problem, och det illa kvickt. Öppettider och tillgänglighet är a och o.

Om du har svåra smärtor sedan flera dagar eller har råkat ut för en akut skada ska du inte tveka. Du behöver komma iväg och få hjälp. Kontakta en bra tandläkare som har resurser att hjälpa dig, helst samma dag. När du får snabb hjälp har du också störst chans att faktiskt kunna rätta till problemen. Läs mer om akuttandläkare på denna hemsida: https://www.akuttandläkareimalmö.se